image1 (2)

Workshop InnerForce Basic

Wil je ook meer meesterschap krijgen over je gezondheid. Meer inzicht in je eigen lichaam en geest, dan is dit misschien een boeiende workshop voor jou.
Deze workshop is bedoeld om mensen te inspireren…. te inspireren een dieper inzicht, gevoel en vertrouwen te ontwikkelen in hun eigen  lichamelijke en mentale mogelijkheden. 
Gebaseerd op het eigen verhaal van Saskia Voeten, …  en geïnspireerd op de technieken van Wim Hof, wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.


In deze workshop leer je:

  • Het belang van het immuunsysteem en onze gezondheid.
  • Het belang van zelfmanagement over ons eigen lichaam en geest en de  voordelen hiervan.
  • Oefeningen om in contact te komen met ons autonoom zenuwstelsel ( Wim Hof Methode)
  • Het omzetten van het geleerde in de praktijk “reality check” (ijsbad)
  • Introductie 5 elementen LU JONG ( Tibetaanse Helende Yoga)

We hebben allemaal de mogelijkheid om een dieper contact met ons eigen lichaam te ontwikkelen. Allemaal hebben we een dieper systeem in ons dat zorgt voor lichamelijk herstel en opbouw.
Door de stress en druk van de maatschappij en ons “overvloedig” leven  zijn de meeste onder ons dat contact verloren.
Het is belangrijk om dit “oer”systeem in je lichaam opnieuw te laten ontwaken en er weer voeling mee te krijgen.

Wij maken gebruik van de koude als natuurkracht.
Door onze angst voor de koude te ondergaan leren we weer dat ons lichaam sterk is.
Leer voelen hoe je lichaam op een wonderlijke wijze weet om te gaan met de koude en “ontwaakt”.
Het resultaat is meer rust in je hoofd, een boost voor  je lichaam en meer verbinding tussen lichaam en geest.

Wim Hof Methode
Wim Hof traint lichaam en geest in de harde natuur tijdens extreem koude omstandigheden.

Hij krijgt bekendheid door zeer indrukwekkende prestaties die vooral te maken hebben met koude en al snel volgt de naam: “The Iceman”. Inmiddels heeft hij maar liefst 20 wereldrecords op zijn naam staan waaronder het langste ijsbad, het beklimmen van besneeuwde bergtoppen slechts gekleed in en korte broek, het rennen van marathons rondom de poolcirkel en meer.

Wim Hof heeft door de jaren heen een speciale ademhalingstechniek ontwikkeld die hem helpt zijn lichaam in optimale conditie te houden en controle te behouden tijdens extreme omstandigheden.

De methode bestaat uit drie onderdelen:
Ademhaling- Koude - Mindset (commitment)

De effecten en toepasbaarheid van deze methode worden door diverse wetenschappelijke instituten onderzocht, waaronder de Radboud Universiteit . De eerste resultaten tonen aan dat hij zijn autonome zenuwstelsel lijkt te bereiken en zijn immuunsysteem lijkt te beinvloeden. Dit heeft tot gevolg dat toepassing van de WHM bijzonder belangrijk kan zijn op het gebied van volksgezondheid, sport en vele andere vlakken.

In 2012 nam ik deel aan de allereerste instructeurs opleiding in de Wim Hof Methode. Het was een relatief kleine groep en we hadden veel persoonlijke aandacht en begeleiding van Wim Hof zelf.
Toen al riep Wim " ik ga de wereld veroveren!" Nu 5 jaar later is dit ook aan het gebeuren. De Wim Hof Methode is zich aan het verspreiden over de hele wereld. Dit zegt iets over de effectiviteit van de methode. Het zijn eenvoudige technieken en makkelijk uit te voeren. Het is een kwestie van leren begrijpen, leren voelen en doorzetten. Ikzelf heb er ongelooflijk veel baat bij en kan zeggen dat de oefeningen mijn leven diepgaand richting geven zowel mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel!


Zie Agenda voor nieuwe data workshops!